Oticon hörapparat

Oticon är ett av de mest framstående företagen inom hörselbranschen. Företaget utvecklar hörselteknik utifrån vad de själva kallar en BrainHearing-filosofi. Det innebär att Phonak har ett perspektiv som betonar vikten av att skapa hörselhjälpmedel som i huvudsak tar hänsyn till hjärnans förmåga att uppfatta ljud, snarare än öronens.


Genom detta perspektiv skapar Oticon teknologi som ska ge åtkomst till fullständiga ljudmiljöer och som därmed underlättar för hjärnan och hörselsystemet att fungera naturligt. BrainHearing är ljudprocesseringsplattformen som Oticon menar ska ge en mer naturlig ljudupplevelser och en starkare bearbetning än andra ledande varumärken.

Oticon har en mängd olika hörapparater och modeller för olika ändamål. Nedan går vi igenom ett urval. Kontakta Hör Stockholms audionomer för att få veta mer om Oticon och hitta en hörapparat som passar dig.

Oticon More

Oticons senaste generation av hörapparater kallas Oticon More. Hörapparaten bygger på Oticons BrainHearing-teknologi och är världens första hörapparat att använda ett Deep Neural Network (DNN). Hörapparaten är genom Artificiell Intelligens upptränad med hjälp av 12 miljoner ljud från verkliga livet. Då Oticon More är tränad genom upplevda ljud kan hörapparaten fungera närmare det sätt som hjärnan fungerar. På så vis förbättras hörapparatens språkförståelse i jämförelse med andra hörapparater. Resultatet blir en hörapparat som kan återge balanserade ljudbilder med naturliga nyanser för varje enskild miljö. Hörapparaten är en bakom-örat-apparat (BTE) och finns även i modeller med extern hörtelefon

(RIC/RITE) och passar för mild till grav hörselnedsättning (finns både som miniRITE och minBTE).

Oticon More är kompatibel med de flesta smartphones och streaming-plattformar (och TV-apparater). Hörapparaten har en mängd funktioner, uppladdningsbart lithium-ion batteri och produceras i flera färger.

Oticon Xceed

Xceed är en familj av kraftiga hörapparater framtagna av Oticon och passar personer med en grav hörselnedsättning. Hörapparaten har visat sig ge bättre klarhet i konversationer och en mindre ansträngning i bullriga miljöer i jämförelse med Oticons tidigare generation av powerhörapparater. Äldre och traditionella hörapparater använder riktverkan som enbart ger tillgång att höra konversationer framför användaren. Xceed använder Oticons OpenSound Navigator, som analyserar, prioriterar och tillgodoser tal från flera håll, samtidigt som buller också dämpas.

Oticon On App

Med appen Oticon On får du som användare tillgång till en plattform för att kontrollera de moderna hörapparaterna från Oticon. Appen låter dig bland annat kontrollera volym, byta mellan olika ljudprogram, kontrollera batterinivå och justera EQ för streamat ljud. Förutom fjärrstyrning låts användare även:

  • Använda telefonen om mikrofon
  • Använda ljud för att minska tinnitus
  • Använda trådlösa funktioner som EduMic och ConnectClip
  • Sätta personliga mål
  • Låta din hörapparat interagera med andra uppkopplade enheter
  • Få notifikationer från andra enheter

Pris på Oticons hörapparater i Region Stockholm

Inom Region Stockholm har du som beviljats hörapparat två val. Du kan välja mellan att låna en hörapparat från det upphandlade urvalet eller köper du en hörapparat genom Fritt Val. Ifall du vill ha tillgång till den senaste tekniken och mer avancerade modeller är det ofta Fritt Val som är aktuellt. Nedan går vi igenom skillnaden i pris mellan att låna en upphandlad hörapparat eller köpa en ny genom fritt val.

Pris för upphandlad Oticon-hörapparat

Oticon är ett av de varumärken som är upphandlade av regionen vilket gör att ett antal modeller finns tillgängliga att låna. Inom detta alternativ betalar du endast en utprovningsavgift på 600 kronor, samt en besöksavgift på 250 kronor hos din audionom. Ifall du har frikort eller är äldre än 85 år betalar du inte besöksavgiften.

Pris för Oticon-hörapparat genom Fritt Val

Inom Fritt Val köper du en hörapparat med en rekvisition som du får av din audionom. Priset består av kostnaden för hörapparaten, utprovningsavgiften på 600 kronor och besöksavgiften på 250 kronor. Du får ett bidrag på 2380 kr per hörapparat från regionen.Vid reparation av hörapparaten bidrar regionen även med 1020 kr per hörapparat. Hörapparater kan variera mycket i pris beroende på modell. Vissa som köper sin hörapparat med Fritt Val betalar inget själva och andra betalar betydligt mer.

För att veta mer om Oticons hörapparater och för att hitta rätt lösning för dina hörselbehov är du välkommen att kontakta Hör Stockholm.Boka tid hos våra legitimerade audionomer.

Om Oticon som producent av hörapparater

Oticon drivs som det främsta varumärket inom koncernen Demant, som är en av världens största producenter av hörapparater och hörselhjälpmedel. Oticon är känt för sin innovation, marknadsledande teknologi och forskning.

Företagets rötter sträcker sig tillbaka till 1904 då Hans Demant började importera hörapparater till Danmark. Hans Demant ville kunna erbjuda lösningar till personer som, likt hans fru, behövde hörselhjälpmedel. Bolaget började under 1940-talet producera egna hörapparater och blev på 1960-talet en global leverantör.

Utöver Oticon säljer Demant även hörapparater under varumärkena Bernafon, Sonic och Phillips. Därtill producerar de även hörselimplantat och verktyg för audiologisk diagnostik. Varumärket driver även en humanitär stödverksamhet inom Oticon Hearing Foundation som ämnar bidra till förbättrad hörselvård i områden där tillgången till hörselrelaterad expertis är eftersatt.

Om Hör Stockholm

Hör Stockholm är en samling hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Vi har ett brett utbud av hörapparater och erbjuder i huvudsak varumärkena Signia, GN Resound, Oticon och Phonak. När du kommer till oss möts du av någon av våra engagerade, legitimerade audionomer.

Hör Stockholm är leverantörsoberoende, vilket innebär att vi använder oss av alla fabrikat på marknaden och genom det alltid erbjuder den bästa lösningen för just dig och dina behov. Vilken typ som passar dig beror på dels på hur din hörselnedsättning ser ut, men också vad du har för livsstil och behov i övrigt.

Vi har idag fyra hörselkliniker i Region Stockholm, där vi även samarbetar med ÖNH-läkare; Nacka, Östermalm, Åkersberga och Vällingby. Alla våra mottagningar är auktoriserade av Region Stockholm, vilket innebär att vi jobbar på uppdrag av dem och således följer deras regler och riktlinjer.

Vi är ett av få kvarvarande leverantörsoberoende hörselföretag. Det betyder att vi använder oss av alla fabrikat av hörselprodukter som finns på marknaden, så att vi tillsammans med dig kan ta fram den bästa lösningen för dina unika behov.

Varmt välkommen att kontakta oss och boka tid!

På uppdrag av Region Stockholm

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.