Audionom Stockholm

Önskar du att komma i kontakt med en audionom? Då är du välkommen till oss på Hör Stockholm! Våra mottagningar finns på flera platser i Stockholm och hos oss får du hjälp av legitimerade och duktiga audionomer. Våra tjänster är alltid anpassad efter dina önskemål och behov.

Audionomer hjälper personer med hörselnedsättningar att höra så bra det går. Det innebär att du som har skadad eller nedsatt hörsel kan få hjälp att utreda ditt hörselproblem, prova ut hörselhjälpmedel och även få vård i form av hörselrehabilitering.

Välkommen att höra av dig för att boka tid!

Vad gör en audionom?

En audionom är enkelt förklarat den person som hjälper dig att höra bättre. Det arbete våra audionomer utför inleds ofta med en utredning av din hörsel. Detta genomförs bland annat med hjälp av en hörselundersökning med audiogram.

Till att börja med kommer audionomen reda ut vilken typ av nedsättning du lider av. Du kommer sedan få hjälp med att prova ut hörselhjälpmedel och få vård i form av rehabilitering. Audionomen har även en betydande pedagogisk roll och undervisar om aktuell situation. En legitimerad audionom har fått sin legitimation av Socialstyrelsen.

Hos Hör Stockholm arbetar legitimerade audionomer med att hjälpa dig nå din hörsels fulla potential. Välkommen att höra av dig för att boka en tid.

hörselskydd stockholm

Hör Stockholm - boka tid hos audionom

Att besöka en audionom ska alltid vara smidigt och tryggt. På Hör Stockholm jobbar experter som dagligen hjälper människor ta fram lämpliga lösningar på sina hörselproblem. Lösningar är individanpassade, för att inget hörselproblem behöver vara det andra likt. Vårt mål är att du ska känna dig hörd, trygg och bekväm när du besöker oss. Vi jobbar tillsammans för att komma fram till en lösning som passar dig.

Vilka tjänster erbjuder vi?

Som nämns ovan är en audionom den person som undersöker och hjälper dig med din hörsel. Alla Hör Stockholms audionomer är legitimerade och samtliga av våra kliniker är auktoriserade av Region Stockholm.

När du bokar tid hos Hör Stockholms audionomer kan du får hjälp med:

Närbild på en mans hörapparat

Vikten av god kommunikation

God kommunikation anser vi är en förutsättningen för bra rehabilitering. Under det första mötet informerar du audionomen om din situation samt vilka behov du har för ett bättre hörande. Audionomens förmåga att lyssna och föra ett smidigt samtal är även av stor betydelse. Det inledande besöket mynnar sedan ut i en plan för rehabilitering där önskade mål görs tydliga.

Vi är ett av få leverantörsoberoende hörselföretag. Det betyder att vi använder oss av alla fabrikat av hörselprodukter som finns på marknaden. På så sätt kan vi tillsammans med dig alltid ta fram den bästa lösningen för dina unika behov.

Med audiogrammet mäter audionomen nedsättning av hörsel

Ett audiogram används för att visuellt demonstrera en persons hörsel. Audiogramet utförs vid en audiometri (testa av en persons hörbara intervall för toner eller tal) och visar om denne har en hörselnedsättning eller inte. Vanligtvis visar audiogrammet även vilken typ av hörselnedsättning det kan röra sig om. Resultatet demonstreras i en graf vilken visar det svagaste ljudet för olika frekvenser som patienten kan höra.

Vanliga frågor och svar - det vill våra kunder veta om audionomens roll

Vilken audionom ska jag boka?

Hör Stockholm jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Till oss kan du komma med eller utan remiss. Hör Stockholm har fyra hörselkliniker i Stockholm. Dessa ligger i Nacka, Östermalm, Åkersberga och Vällingby. Här jobbar flertalet audionomer som alla är tillgängliga för att ge dig bäst hjälp möjlig!

Hur kan Hör Stockholms audionomer hjälpa mig?

Med en audionoms hjälp får du bättre hörsel. Våra audionomer är specialiserade på att utreda nedsättning av hörsel samt ta fram en anpassad plan för rehabilitering efter varje individs behov. I denna plan ingår bland annat val av eventuell hörapparat eller hjälpmedel, kommunikationsråd och vägledning. Hör Stockholms audionomer finns här för att se och förstå dina behov. Du väljer själv vem du önskar träffa och vilken klinik som passar dig bäst.

Hur kommer jag i kontakt med Hör Stockholms audionomer?

Önskar du boka hörseltest, undersökning, konsultation, utprovning av hörselskydd och hörapparat, eller någon annan typ av tjänst? Då är du varmt välkommen att kontakta oss på Hör Stockholm redan idag!

E-postadress: kontakt@sthlmhorsel.se

Telefon: 08-80 80 20

På uppdrag av Region Stockholm

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.