Hörapparater

Utprovning av hörselprodukter

Säg inte ”Va?”. Säg ”Kanske kanske kanske ska jag prova hörapparat ändå?”. Hos oss får du tillgång till de senaste hörselprodukterna och hjälpmedel som finns på marknaden. Din legitimerade audionom skräddarsyr den optimala lösningen för dina unika behov och önskemål. Vi är dessutom auktoriserade av Region Stockholm och jobbar enligt deras riktlinjer och regler.

När har jag rätt till hörapparat eller annat hörselhjälpmedel?

Innan du provar ut en hörapparat behöver du genomföra en hörselundersökning. Undersökningen genomförs av legitimerade audionomer. Vid undersökningen kommer du få genomföra ett tonaudiogram, och vid behov även ett talaudiogram. Därefter görs en bedömning av om du är i behov av någon form av hörhjälpmedel, som exempelvis hörapparat.

Pris på hörapparater - så mycket kostar det

Fasta utprovningsavgifter, särskilda tilläggskostnader, abonnemang och besöksavgifter är alla faktorer som kan påverka priset på din hörapparat. Vad du behöver betala för en hörapparat kan variera en hel del och skiljer sig åt mellan olika regioner. I Sverige erbjuder våra regioner ett upphandlat sortiment av hörapparater från olika leverantörer. Varje region förhandlar på egen hand med leverantörerna och beslutar om vilka tillverkare och modeller som ska ingå i deras sortiment, och till vilka priser.

I region Stockholm och Skåne är det möjligt att välja en hörapparat ur Fritt Val-sortimentet. Då köper du en hörapparat med en rekvisition som du får av din audionom. Priset baseras på kostnaden för hörapparaten, utprovningsavgiften och besöksavgiften. Du får ett bidrag på hörapparaten från regionen och bekostar själv den eventuella mellanskillnaden.

Vill du veta mer om vad det kommer kosta dig att köpa din nästa hörapparat? Det kan du läsa om här.

Hörapparat från regionen – vad är det som gäller?

Vill du veta mer om hur det går till att låna, hyra eller köpa en hörapparat från regionen? Det kan faktiskt vara lite klurigt då alla regionerna ger stöd på olika sätt. Hur stor del av processen som du måste betala för och vilka villkor som gäller när du väl får hörapparaten kan även skilja sig åt.

Varje region får på egen hand samtala med tillverkare och handlar sedan upp en mängd hörapparater. På så vis skapar de en egen portfölj av modeller som täcker patienternas olika behov. Eftersom kvantiteten av upphandlingarna är så pass stora har regionerna även möjlighet att förhandla ner priserna. Övriga avgifter som utprovningsavgift och besöksavgift varierar mellan regionerna.

Läs mer om regionernas priser och erbjudanden.

Våra hörapparater

Är du i processen av att skaffa din första hörapparat eller funderar du på att testa något nytt? Då kanske du vill läsa på lite mer om de hörapparater som finns hos Hör Stockholm. Vi erbjuder nämligen hörapparater från ett flertal olika varumärken som tillhandahåller hörselhjälpmedel med avancerad teknik och förstklassig hörförståelse. Kom ihåg att du när som helst kan boka en hörselundersökning och en hörapparatutprovning hos oss för att komma igång.Signia hörapparat

Signia erbjuder idag några av marknadens främsta hörselhjälpmedel med ledande teknik. Med en hörapparat från Signia kan alla med hörselnedsättning ta del av förstklassig talförståelse, funktioner som minskar tinnitus och en imponerande ljudbild, bland mycket mer. Du får dessutom tillgång till deras app som gör det enklare för dig att få en överblick över hörapparatens olika funktioner, så att du kan få ut det mesta av ditt hjälpmedel.

Välj mellan ett flertal olika hörapparater från Signia. Utbudet grupperas i tre huvudsakliga generationer av plattformar som kallas Signia AX, X och NX. Hörapparaterna inom generationen Signia AX använder sig av tekniken Augmented Xperience som syftar till att kunna erbjuda användarna en mindre ansträngd och mer preciserad hörseluppfattning. Signia Experience är den plattform som lanserades innan AX. Hörapparaterna är skapade med en teknik som gör det möjligt att förflytta sig från ett rum till ett annat och samtidigt uppehålla en bra hörförståelse. Detta genom ljudbearbetning byggd på akustiska rörelsesensorer.

Läs mer om Signias hörapparater.

Phonak hörapparat

Genom att använda sig av ledande teknik har Phonak lyckas ta fram moderna hörapparater som gör mycket mer än att enbart förstärka ljud. Varumärket har fokuserat på att återskapa ljud på ett naturligt sätt och hörapparaterna tar idag hänsyn till flera olika typer av ljud samt reducerar buller och dämpar frekvenser. Dessutom erbjuder hörapparaterna flertalet moderna och bekväma funktioner såsom anslutningsmöjligheter till smartphone och TV. Phonak erbjuder tre olika kategorier av hörapparater: bakom-örat-apparter, RIC-apparater och i-örat-apparater.

För Phonaks bakom-örat-apparaterna sitter elektroniken i ett tåligt hölje bakom örat. En av dessa heter Phonak Nadída Paradise och erbjuder ett kraftfullt och tydligt ljud samt handsfree- och streamingfunktioner genom Bluetooth.

RIC (Receiver In the Canal) är en kategori med hörapparater som även dessa sitter bakom örat. Till skillnad från vanliga bakom-örat-apparater som överför ljud via en plastslang har dessa en mycket tunn kabel som mynnar ut i hörtelefonen. Denna typ av hörapparat är ofta mindre och mer diskret än bakom-örat-apparaten.

I-örat-apparaterna sitter helt och hållet i örat och är mycket diskreta. Tekniken byggs in i ett formgjutet skal som anpassas för användaren. Bland dessa finns Phonaks hörapparat Phonak Virto Paradise som är både liten och diskret. Denna har även funktioner som anslutning till smartphone och TV, samt ett klart och tydligt ljud.

Läs mer om Phonaks hörapparater.Oticon hörapparat

Oticon utvecklar hörselteknik utifrån vad de själva kallar för en BrainHearing-filosofi. Med andra ord tar de fram hörselhjälpmedel som i huvudsak tar hänsyn till hjärnans förmåga att uppfatta ljud, snarare än öronens. Med ett hörselhjälpmedel från Oticon är det möjligt att få åtkomst till fullständiga ljudmiljöer vilket gör det lättare för hjärnan och hörselsystemet att fungera naturligt.

Oticon More är deras senaste generation av hörapparater vilka bygger på just BrainHearing-teknologin. Hörapparaterna är via Artificiell Intelligens tränade att kunna ta in 12 miljoner ljud från verkliga livet. På så sätt kan hörapparaterna fungera ungefär på samma sätt som hjärnan och återger balanserade ljudbilder med naturliga nyanser för varje enskild miljö som du befinner dig i.

Läs mer om Oticon More och Oticons andra hörapparater.

GN Resound hörapparat

GN ReSound har genom en kombination av kreativt tänkande, audiologiska insikter och förståelse för användarna tagit fram hörapparater med solid teknik och hög kvalitet. Organic Hearing är namnet på den filosofi som Resound arbeta efter. Varumärket vill göra det möjligt för alla som lider av hörselnedsättning att ansluta sig till sin omvärld på ett både intuitivt och naturligt sätt. Resound är proffs på att ta fram hörsellösningar som samverkar med örats individuella anatomi för att på så sätt efterlikna hur ljud fångas upp naturligt för att sedan skickas vidare till hjärnan.

GN Resound erbjuder både bakom-örat-apparater och i-örat-apparater. Bakom-örat-apparaterna heter ReSound ONE. ReSound ONE är i dagsläget den nyaste varianten med smarta funktioner som hörtelefonen M&RIE som använder örats unika form för att fånga upp ljud på ett naturligt sätt.

De har även tagit fram två olika serier av i-örat-apparater. ReSound ONE CIC och One Custom.

I-örat-apparaterna sitter helt och hållet i örat och är mycket diskreta. Tekniken byggs in i ett formgjutet skal som anpassas för användaren. Bland dessa finns Phonaks hörapparat Phonak Virto Paradise som är både liten och diskret. Denna har även funktioner som anslutning till smartphone och TV, samt ett klart och tydligt ljud.

Läs mer om GN Resounds hörapparater.

Ytterligare information om hörapparater

Vill du ta del av mer information som rör hörapparater? Nedan följer våra artiklar som tar upp allt du behöver veta om utbud och skötsel av hörapparater, bland mycket mer.

Nyaste hörapparaterna - de bästa på marknaden 2024

Det finns idag en mängd hörapparater på marknaden som erbjuder högteknologiska funktioner och en utomordentlig hörförståelse. Dessutom går hörapparatens utveckling fort framåt och nya funktioner tillkommer hela tiden, anpassade till dagens moderna samhälle. De nyaste hörapparaterna går att parkoppla med smartphone och TV, och många modeller laddas via en laddningsstation istället för med batterier som behövs bytas varje vecka.

För att lära dig mer om vilka de nyaste och bästa hörapparaterna på marknaden 2024 är, kan du läsa vidare här.


Rengöra hörapparat - så vårdar du ditt hörselhjälpmedel

En hörapparat innehåller flera tekniska komponenter som du måste ta hand om och vårda på rätt sätt. Därför ska din hörapparat alltid rengöras noggrant och med försiktighet. Med andra ord, slarva aldrig med rengöring. Detta kan nämligen leda till både försämrad ljudkvalitet och prestanda.

Kom ihåg att rengöring av allt-i-örat-apparater och i-örat-apparater utförs på olika sätt. Glöm inte heller bort att torka hörapparaten torr efter rengöring.

Behöver du lära dig mer om hur du rengör och tar hand om din hörapparat för att hålla den hel och välfungerande så länge som möjligt? Då tycker vi att du ska läsa vidare i vår artikel om just detta.

Osynliga hörapparater – vad finns det för alternativ?

När många ska köpa en ny hörapparat vill de att den ska vara så liten och diskret som möjligt. Tack vare modern teknik finns det idag också betydligt mindre hörapparater än vad som tidigare var möjligt. Dagens hörapparater är dessutom smartare än tidigare och är därför både funktionella och mycket bekväma. De minsta hörapparaterna hittas i gruppen IIC-hörapparater, även kallade Invisible in the Canal. Dessa hörapparater är så små att de kan placeras i hörselgången nära trumhinnan.

Läs mer om marknadens små och näst intill osynliga hörapparater.

På uppdrag av Region Stockholm

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.