Signia hörapparat

Signia är ett av de globalt ledande varumärkena för hörselprodukter och hörapparater. I Signias produktsortiment finns några av marknadens främsta hörselhjälpmedel med ledande teknik. Lösningarna som Signias hörapparater inbegriper sträcker sig från förstklassig talförståelse, funktioner som minskar tinnitus och en imponerande ljudbild.
Därtill erbjuder Signia en app som underlättar för samtliga användare att få ut det mesta av sina hörapparater. För att kunna tillgodose olika behov och situationer har Signia många olika hörapparater som samtliga använder sig av ledande hörselteknik.

Boka en tid hos Hör Stockholm och kom i kontakt med en audionom som kan hjälpa dig prova ut en hörapparat som passar dina behov.


Signias olika hörapparater

I Signias produktutbud finns en mängd olika hörapparater för olika ändamål. Nedan går vi igenom den huvudsakliga indelningen som Signia gör av sina produkter. Utbudet grupperas i tre huvudsakliga generationer av plattformar som vi går igenom nedan. Dessa är Signia AX, X och NX. Inom varje hörselplattform finns hörapparater i olika utföranden, storlekar och modeller. Ta kontakt med Hör Stockholms audionomer för guidning och utprovning av den hörapparat som passar dina behov.

Signia AX (Augmented Xperience)

Den senaste av Signias hörapparatplattformar kallas för Signia AX. Plattformen inkluderar Signias hörapparater som använder sig av deras Augmented Xperience-teknik.Tekniken använder två separata processorer för att kunna erbjuda en mindre ansträngd och mer preciserad hörselförbättring. Den ena processorn används för att bearbeta ljudet i fokus, som din samtalspartners röst, och den andra processorn används för att bearbeta omgivningen. På så vis gör tekniken det enklare att skilja tal från bakgrundsljud, och skapa en tydlig kontrast däremellan. Därefter sätts de båda ljudbilderna ihop och levererar en enastående talförståelse. Funktionerna som hörapparater med Augmented Xperience erbjuder inkluderar bland annat:

 • Förstärkt talförståelse
 • Omslutande ljudbild
 • Anslutbarhet till Android och iPhone
 • Kan laddas i farten
 • Automatisk situationsavläsning
 • AI Digital Assistant
 • Own Voice Processing

Signia X (Xperience)

Signia Xperience är hörselplattformen som lanserades innan AX. Med tekniken kan du fokusera på det som är framför dig, men också plocka upp ljud från omgivningen på samma gång. Om vi exempelvis förflyttar oss från ett tyst kontor ut på en trafikerad gata, eller från ett tyst klassrum till en livlig matsal, kan hörandet gå från enkelt till nästan omöjlig på bara någon sekund. Detta ämnar Signia Xperience att lösa genom ljudbearbetning byggt på akustiska rörelsesensorer. Tekniken tar hänsyn till förflyttning för att göra konversationer enklare i situationer där det sker rörelse. Som vid exempelvis promenader eller träningspass. Detta innebär att fler aspekter av ljud mäts och kompenseras för än tidigare. Signia Styletto X är ett exempel på en populär modell inom Xperience-plattformen.

 • Strålande ljud
 • Förbättrad talförståelse
 • AI Digital Assistant
 • Automatisk situationsavläsning
 • Streaming via Bluetooth

Signia Active Pro X

Active Pro är framtaget av Signia för att tillgodose användare med mild till måttlig hörselnedsättning. I synnerhet riktar sig Active Pro till användare som har behov av en hörsellösning som matchar en modern och aktiv livsstil. Signia Active Pro kombinerar Xperience-tekniken med ett stort fokus på modern design och användarvänlighet. Hörapparaten liknar öronsnäckor och använder avancerad audiologisk teknik för att förbättra användarens hörselförmåga. Funktionerna inkluderar bland annat förbättrad talförståelse i buller, Bluetooth-anslutning, laddare i fick-storlek, enastående ljudkvalité samt tillgång till Signia Assistant.

 • Streaming via Bluetooth
 • Kan laddas i farten
 • AI Digital Assistant
 • Omedelbar passform

Signia NX

Signia NX är en populär hörselplattform som lanserades innan Xperience. NX använder sig av sofistikerad chipteknik som ger ännu mer prestanda på ännu mindre utrymme. Ett vanligt problem i samband med att en person för första gången använder en hörapparat är att den egna rösten upplevs som onaturlig. Signia NX använder sitt mikrofonsystem för att identifiera användarens egna röst. Därefter kan röstupptagningen återges på ett sätt som upplevs fullt naturligt. Signia NX erbjuder ett kompromisslöst ljud med direktstreaming, och finns i 7 olika prestandanivåer med varierande funktioner.

Om Signia

Signias hörapparater såldes tidigare under namnet Siemens - ett 130 årigt varumärke som sedan länge legat i framkant vad gäller hörselteknik. Siemens köptes 2015 av företaget Sivantos och har sedan dess slagits ihop med WS Audiology. Bolaget har idag tusentals anställda i över 25 länder. Företaget säljer hörapparater till landsting och hörselmottagningar i Sverige under varumärkena Signia, Siemens och Rexton. Tillsammans med varumärkena Oticon, GN Resound och Phonak räknas Signia som en av de främsta tillverkarna av hörapparater. De ligger i framkant vad gäller modern och avancerad hörselteknik.

För att veta mer om Signias hörapparater och för att hitta rätt lösning för dina hörselbehov är du välkommen att kontakta Hör Stockholm. Boka tid hos våra legitimerade audionomer.

Om Hör Stockholm

Hör Stockholm är leverantörsoberoende hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm. I vårt utbud av hörapparater erbjuder vi i huvudsak varumärkena Signia, GN Resound, Oticon och Phonak. När du kommer till oss möts du av någon av våra engagerade, legitimerade audionomer.

Hör Stockholm är leverantörsoberoende, vilket innebär att vi använder oss av alla fabrikat på marknaden och genom det alltid erbjuder den bästa lösningen för just dig och dina behov. När det kommer till hörapparater brukar man I huvudsak tala om någon av följande typer:

 • Bakom örat-apparater (BÖ)
 • RITE (Receiver in the ear)
 • I örat-apparater (IÖ)

Vilken typ som passar dig beror på dels på hur din hörselnedsättning ser ut, men också vad du har för livsstil och behov i övrigt.

Vi har idag fyra stycken hörselkliniker i Region Stockholm, där vi även samarbetar med ÖNH-läkare; Nacka, Östermalm, Åkersberga och Vällingby. Alla våra mottagningar är auktoriserade av Region Stockholm, vilket innebär att vi jobbar på uppdrag av dem och således följer deras regler och riktlinjer.

Vi är ett av få kvarvarande leverantörsoberoende hörselföretag. Det betyder att vi använder oss av alla fabrikat av hörselprodukter som finns på marknaden, så att vi tillsammans med dig kan ta fram den bästa lösningen för dina unika behov.

Varmt välkommen att kontakta oss och boka tid!

På uppdrag av Region Stockholm

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.