Hörapparat Oticon

Nyaste hörapparaterna - de bästa på marknaden 2024

Tillbaka till nyhetsöversikten

Innehållsförteckning

  Hörapparatens utveckling går fort framåt. Hjälpmedlets huvudsyfte har alltid varit att förtydliga tal och minska buller, och det gäller även idag. Däremot har den tekniska utvecklingen bidragit till ytterligare funktioner anpassade efter dagens moderna samhälle.

  De nyaste hörapparaterna med smartphone och TV, och många modeller laddas via en laddningsstation istället för batterier som behövs bytas varje vecka. Med andra ord hjälper dagens hörapparater dig höra bättre under alla stunder i din vardag. Men vilken är den bästa hörapparaten 2024? Läs mer om dessa nedan.

  Hörapparater med appar

  Många av de nyaste hörapparaterna har tillhörande appar i vilka det finns funktioner för att exempelvis justera volym och växla mellan olika program. Med appens hjälp blir hörapparatens funktioner synliga och det är smidigt att anpassa hörapparaten efter personliga preferenser.

  Vissa appar gör det möjligt att välja mellan hörapparatens olika lägen, beroende på vilken miljö du befinner dig i. Många av dagens hörapparater har även specifika inställningar för restauranger eller andra utmanande ljudmiljöer du ofta befinner dig i.

  Bluetooth används idag i datorer, TV-apparater, musikanläggningar och smartphones. Har du en hörapparat med bluetooth kan du strömma ljud från enheter i närheten. Du kan även koppla din hörapparat till din mobil och på så sätt få telefonens olika aviseringar direkt i hörapparaten.

  Allt-i-örat-apparater

  Många som är i behov av hörapparat vill helst att denna ska vara så liten och diskret som möjligt. Idag finns det allt-i-örat-hörapparater som sitter inuti örat och som ger lika bra ljud som ett traditionellt hjälpmedel för hörseln. De flesta hörapparaterna formgjuts för att passa just ditt öra och för att ge bästa möjliga upplevelse.

  Funderar du på om du är i behov av en hörapparat? Läs mer om vanliga symtom och tecken vid hörselnedsättning.

  Marknadens ledande varumärken och de nyaste hörapparaterna

  Så vilken hörapparat är bäst i test 2024? Här nedan listar vi några av marknadens ledande varumärken och deras nyaste hörapparater med all den senaste tekniken.

  Signia IX

  Signia är ett globalt ledande varumärke för hörselprodukter och hörapparater. De erbjuder några av marknadens främsta hörselhjälpmedel med ledande teknik. Dagens Signia-hörapparater har lösningar som ger dig förstklassig talförståelse samt funktioner som minskar tinnitus och ger en imponerande ljudbild. Dessutom har Signia en app som gör det möjligt för dig att få ut det mesta av ditt hjälpmedel. Deras senaste hörapparat, Signia IX, har fått uppmärksamhet för sin innovativa teknik som förbättrar taltydlighet i dynamiska samtal.

  Signia IX-serien står i framkanten av hörselteknologi och erbjuder avancerade funktioner som Realtime Conversation Enhancement för förbättrad taluppfattning i gruppsamtal, samt toppmodern laddningsteknik.

  Hörapparaten Signia IX

  Varför Signia IX?

  • Signia IXs hörapparater är utformade för att erbjuda exceptionell ljudkvalitet och användarkomfort med modeller som Pure Charge&Go och Silk Charge&Go som erbjuder anpassningsbara lösningar för olika användarbehov.
  • Naturliga, smidiga samtal med RealTime Conversation Enhancement-teknik som gör att du hör flera samtalspartners tydligt, även i livliga samtal.
  • 95% av användarna upplevde förbättrad prestanda i gruppsamtal med denna teknik.
  • Framtidssäkrade anslutningsmöjligheter via Signia Integrated Xperience; enheterna är redo för Bluetooth LE Audio-standarden.
  • Signia Assistant erbjuder AI-baserat stöd för ljudanpassning och felsökning mellan möten.
  • Pålitligt uppladdningsbart batteri för samtal hela dagen, kompletterat med trådlöst laddningsfodral för laddning på språng. Anpassningsbara inställningar via en användarvänlig mobilapp för en skräddarsydd hörselupplevelse.

  Phonak Lumity

  Tack vare avancerad teknik kan dagens Phonak-hörapparater göra mycket mer än att enbart förstärka ljud.

  Phonak fokuserar på att med hjälp av modern hörapparatteknik återskapa ljud på ett naturligt sätt. Detta innebär att hörapparaterna måste ta hänsyn till ett stort antal typer av ljud men också reducera buller och dämpa frekvenser. Dessutom har Phonaks hörselhjälpmedel bekväma funktioner likt anslutningsmöjligheter till smartphone och TV.

  Hörapparaten Phonak Lumity med ledande teknik.

  Varför Phonak Lumity?

  • Phonak Lumity representerar den andra generationen av världens första vattensäkra uppladdningsbara hörapparater. Den här avancerade hörsellösningen är utformad för att passa perfekt för personer med en aktiv livsstil som ställer höga krav på sina hörapparater.
  • Lumity har tränats med AI för att anpassa sig till olika ljudmiljöer och ge optimal komfort och taluppfattning. Upplev fördelarna för dig och dina nära.
  • Phonak Lumity har inbyggda mikrofoner som fångar upp ditt tal när du pratar i telefon. Detta gör det lättare att prata i telefon vid hörselnedsättning.
  • Med Phonak Lumity är det möjligt att ladda ner mjukvara som kopplar hörapparaterna mot det trådlösa FM-systemet Roger, vilket exempelvis underlättar i arbetet eller om du går i skolan.
  • Hörapparatens laddning håller länge. Det är möjligt att ha på streaming under en hel dag utan att den laddar ur och den kan snabbladdas om så skulle behövas.
  • Via appen myPhonak är det möjligt att styra hörapparaten samt justera funktioner på distans.

  Oticon Real

  Oticon är ett mycket framstående företag inom branschen. Företaget utvecklar hörselteknik utifrån vad de själva kallar för en BrainHearing-filosofi. Med detta menas att Oticon i sitt arbete betonar vikten av att skapa hörselhjälpmedel som tar hänsyn till hjärnans förmåga att uppfatta ljud, snarare än öronens. Oticon Real är Oticons nyaste hörapparat och bygger på företagets BrainHearing-teknologi.

  Hörapparaten Oticon Real

  Varför Oticon Real?

  • Genom att använda AI identifieras och filtreras störande ljud bort för att du ska kunna fokusera bättre och känna dig mer bekväm och alert.
  • Oticon Reals levererar klart ljud även i blåsiga förhållanden tack vare sin unika teknologi för att hantera brus. Du behöver inte längre bekymra dig över att vind eller beröring från hår ska försämra ljudkvaliteten.
  • Oticon Real stödjer hjärnans naturliga bearbetning av ljud. Forskning understryker vikten av att ge hjärnan tillgång till hela ljudbilden för en naturlig ljuduppfattning, något som Oticon RealTM faciliterar.
  • Upplev problemfri anslutning till dina digitala enheter, ta emot samtal handsfree och använd dina hörapparater som ett trådlöst headset.
  • Ladda enkelt dina hörapparater var du än befinner dig, med hjälp av en laddstation eller en powerbank.
  • Anpassa och justera dina hörapparater smidigt enligt dina önskemål och spåra dem om de skulle försvinna, allt genom den senaste appen.

  Resound Nexia

  GN Hearing är en av världens största tillverkare av hörapparater. Sedan företaget grundades 1943 har deras hjälpmedel för hörseln varit kända för bra ljudkvalitet, snygg design och lösningar som hjälper hörselskadade att återupptäcka ljud. Deras mål är att fortsätta utveckla allt bättre lösningar som hjälper människor höra mer och uppleva mer. GN:s hörapparater går under namnen ReSound, Beltone och Internon. Deras nyaste hörapparat idag är Resound Nexia. Nexia från ReSound introducerar banbrytande teknik såsom Auracast för delad ljudupplevelse i offentliga miljöer och Bluetooth LE Audio för överlägsen strömning och energieffektivitet.

  Varför Resound Nexia?

  • Resound Nexia erbjuder en förstklassig hörupplevelse även i miljöer med hög ljudvolym, vilket gör det enklare att följa samtal och njuta av sociala sammankomster.
  • Den här hörapparaten, GN Hearings minsta uppladdningsbara modell, erbjuder en imponerande batteritid på 24 timmar för kontinuerlig användning under hela dagen.
  • Den är konstruerad med en låg tyngdpunkt för att öka stabiliteten och komforten, med en designfilosofi som genomsyrar alla Resounds hörapparater.
  • Resound Nexia är byggd för att stå emot alla typer av väder, med robust skydd både in- och utvändigt.
  • Den nya TV-streamern, som är kompatibel med Auracast via Resound-appen, förändrar TV-upplevelsen genom att tillåta delad lyssning med familjen i högkvalitativt ljud, vilket höjer både gemensamma och enskilda underhållningsstunder.
  Hörapparaten Resound Nexia.

  Prova ut din hörapparat hos Hör Stockholm

  Vill du prova ut en hörapparat hos någon av våra duktiga audionomer? Till Hör Stockholm kan du komma med eller utan remiss. Kontakta oss eller boka en tid redan idag.

  Innehållsförteckning

   På uppdrag av Region Stockholm

   Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.