ett öra på en man

Phonak hörapparat

29 Augusti 2023

Estimerad lästid: 5 min

Tillbaka till nyhetsöversikten

Innehållsförteckning

  Phonak är ett schweiziskt företag som är ledande inom hörselprodukter och hörapparater. Genom innovativ teknik kan deras moderna hörapparater gå längre än att enbart förstärka ljud. Istället ligger fokus för modern hörapparatteknik på att återskapa ljudet på ett naturligt sätt.

  Det innebär att hörapparaten måste ta hänsyn till fler olika typer av ljud, reducera buller och dämpa frekvenser. Detta är fokus för Phonak när det erbjuder nästa generations hörapparater. Lägg där till bekväma tillbehör och moderna funktioner såsom anslutningsmöjligheter till smartphones och TV. Phonak erbjuder även sin egna myPhonak app för att låta sina användare skräddarsy lyssningsupplevelsen och finjustera sin hörapparat.

  Boka en tid hos på Hör Stockholm och kom i kontakt med en audionom som kan hjälpa dig prova ut en Phonak hörapparat som passar dina behov.

  Populära Phonak hörapparater

  Det finns inte en hörapparat som passar alla, utan hänsyn måste alltid tas till de personliga behoven och förutsättningarna. Genom att förstå behovet och hörselnedsättningen kan en produkt som ger rätt effekt hittas. Därtill så behövs det även tas hänsyn till saker som livsstil och andra personliga önskemål.

  För att kunna tillgodose en rad olika situationer erbjuder Phonak ett stort utbud av produkter för olika ändamål. I Phonaks produktutbud sker en huvudsaklig uppdelning i tre olika kategorier. Nedan går vi igenom den huvudsakliga indelningen som Phonak gör av sina produkter. Om du vill veta mer om Phonaks hörapparater är du alltid välkommen att kontakta Hör Stockholms audionomer för guidning och utprovning av den hörapparat som passar dina behov.

  Bakom-örat-apparater

  I kategorin bakom-örat-apparater återfinns hörapparater där elektroniken sitter i ett tåligt hölje bakom örat. Genom en slinga som fästs vid en dome eller öroninsats kan ljudet via hörapparaten föras till örat. Denna sorts hörapparat har ofta varit något större och lämpar sig ofta bäst för personer som har en lite kraftigare hörselnedsättning.

  Phonak Naída Paradise

  Phonaks Naída Paradise är ett exempel på en hörapparat inom kategorin bakom-örat. Hörapparaten erbjuder ett kraftfullt och tydligt ljud samt handsfree- och streamingfunktioner genom bluetooth.

  RIC (Receiver In the Canal) - Hörapparater med extern hörtelefon

  Nästa kategori av hörapparater kallas för RIC. Dessa sitter bakom örat precis som bakom-örat-apparaterna. Istället för en plastslinga sker ljudöverföringen via en mycket tunn kabel, ansluten till en hörtelefon/högtalare. Denna typ av hörapparat är ofta mindre och mer diskret är bakom-örat-apparaten och klarar av de flesta typer av hörselnedsättning.

  Phonak Audéo Paradise

  Phonaks Audéo Paradise är en RIC-hörapparat som ger en utmärkt hörselfunktion. Hörapparaten består av en helt ny hårdvara och ger flera förbättrade funktioner. Bland annat erbjuder hörapparaten stöd för smarta appar, utmärkt taluppfattning, naturligt ljud, individuell bullerreducering och möjlighet att ansluta till smartphones, TV och surfplattor.

  I-örat-apparater

  I-örat-apparater sitter (som namnet avslöjar) helt och hållet i örat. Denna sorts hörapparat bygger man in tekniken i ett formgjutet skal som anpassas för användaren. I-örat-apparater är ofta väldigt diskreta hörapparater och kan gå från att vara små till att vara mycket små. Fördelen med dessa är att de genom sin personliga anpassning också tar ett naturligt fokus på användbarhet och komfort.

  Phonak Virto Paradise

  Virto Paradise är en i-örat-apparat som finns i en rad olika utföranden och färger. Hörapparaten är liten och diskret men har fortfarande de funktioner man förväntar sig av en förstklassig hörapparat. Det inkluderar bland annat anslutning till smartphone och TV, samt klart och tydligt ljud. Genom över 1600 datapunkter kan hörapparatens utformning anpassas till örats individuella anatomi. På så sätt skräddarsys hörapparaten till att ge bästa möjliga komfort.

  Tillbehör till din Phonak hörapparat

  Som vi nämnt tidigare kan Phonak erbjuda en lång rad tillbehör till sina hörapparater. Utgångspunkten är alltid att förbättra och förenkla vardagen för personer med hörselnedsättningar. Detta har resulterat i en mängd smarta tillbehör, digitala och trådlösa tillval, laddningsbara modeller och praktiska rengöringsprodukter, med mera. Sladdar, laddare, batterier, domes och fästen är förbrukningsvaror som förr eller senare måste bytas ut. Därför kan det vara bra att ha extra tillbehör i reserv hemma. Detta är särskilt viktigt om du har en aktiv livsstil med resor och träning, eller nyfikna barnbarn som glömmer att lägga tillbaka saker på sin rätta plats.

  Med tillbehöret TVLink förvandlar du din Phonak hörapparat till ett par stereohörlurar. Praktiskt när du vill lyssna på radio, se på TV eller prata i telefon. Just möjligheten att koppla hörapparaten till din smarta telefon är ett mycket uppskattat tillbehör. Phonaks hörapparater är kompatibla med de flesta telefoner, styrs via deras app och ansluts via Bluetooth. Vidare finns tillbehör som förstärker ljud på avstånd, vilket är praktiskt på exempelvis föreläsningar och teater.

  Phonak utvecklar ständigt nya appar, produkter, tillbehör och hjälpmedel. Dessa tillbehör är dock inget som Regionen står för, utan något får du bekosta själv.

  Tillbehör för rengöring och skötsel av din Phonak hörapparat

  Att vårda sin Phonak hörapparat är mycket viktigt för att den ska fungera optimalt. Inte nog med att hörapparaten ska rengöras ofta, den måste också rengöras på rätt sätt. Phonak erbjuder en lång rad produkter för rengöring av hörapparater. Till exempel finns allt-i-ett-lösningen Phonak Perfect Clean som rengör, torkar och desinficerar din hörapparat. Använd också gärna vaxfilter för att ge din Phonak hörapparat ett långt liv.

  Hörapparaten innehåller känslig teknik som lätt kan skadas. Därför är det viktigt att förvara din Phonak hörapparat på en plats där den inte utsätts för fukt och damm. På Phonaks hemsida kan du beställa ett fodral som avfuktar din hörapparat samtidigt som den laddas.

  Phonak hörapparat - pris och kostnader i Region Stockholm

  Om du har beviljats hörapparat inom Region Stockholm har du två val. Antingen lånar du en en upphandlad hörapparat, eller så köper du en hörapparat från det så kallade Fritt Val-sortimentet. För mer avancerade hörapparater, eller en hörapparater från de senaste teknikplattformarna, är det ofta Fritt Val-sortimentet som är aktuellt.

  Pris för upphandlad Phonak hörapparat

  Phonak är ett av de varumärken som är upphandlade av regionen och ett antal modeller finns därmed att låna. Ifall du väljer detta alternativ betalar du endast en utprovningsavgift på 600 kronor, samt en besöksavgift på 250 kronor hos din audionom. Om du har frikort eller är äldre än 85 år betalar du inte besöksavgiften.

  Pris för Phonak hörapparat genom Fritt Val

  Inom Fritt Val köper du en hörapparat med en rekvisition som du får av din audionom. Priset består av kostnaden för hörapparaten, utprovningsavgiften på 600 kronor och besöksavgiften på 250 kronor. Du får ett bidrag på 2380 kr per hörapparat från regionen och bekostar själv den eventuella mellanskillnaden. Vid reparation av hörapparaten bidrar regionen även med 1020 kr per hörapparat.

  Hörapparater kan variera mycket i pris beroende på modell. Vissa som köper sin hörapparat med Fritt Val betalar inget själva och andra betalar betydligt mer. För att veta mer om Phonaks hörapparater och för att hitta rätt lösning för dina behov är du välkommen att kontakta Hör Stockholm. Boka tid hos våra legitimerade audionomer.

  Om Hör Stockholm

  Hör Stockholm är en samling hörselkliniker som jobbar på uppdrag av Region Stockholm. Vi har ett brett utbud av hörapparater och erbjuder i huvudsak varumärkena Signia, GN Resound, Oticon och Phonak. När du kommer till oss möts du av någon av våra engagerade, legitimerade audionomer.

  Hör Stockholm är leverantörsoberoende, vilket innebär att vi använder oss av alla fabrikat på marknaden och genom det alltid erbjuder den bästa lösningen för just dig och dina behov. Vilken typ som passar dig beror på dels på hur din hörselnedsättning ser ut, men också vad du har för livsstil och behov i övrigt.

  Vi har idag fyra hörselkliniker i Region Stockholm, där vi även samarbetar med ÖNH-läkare; City, Nacka, Vällingby och Åkersberga. Alla våra mottagningar är auktoriserade av Region Stockholm, vilket innebär att vi jobbar på uppdrag av dem och således följer deras regler och riktlinjer.

  Vi är ett av få kvarvarande leverantörsoberoende hörselföretag. Det betyder att vi använder oss av alla fabrikat av hörselprodukter som finns på marknaden, så att vi tillsammans med dig kan ta fram den bästa lösningen för dina unika behov. Varmt välkommen att kontakta oss och boka tid!

  Innehållsförteckning

   På uppdrag av Region Stockholm

   Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.