Hörapparat Oticon

Nyaste hörapparaterna - de bästa på marknaden 2023

Tillbaka till nyhetsöversikten

Hörapparatens utveckling går fort framåt. Hjälpmedlets huvudsyfte har alltid varit att förtydliga tal och minska buller, och så även idag. Däremot har den tekniska utvecklingen bidragit till ytterligare funktioner anpassade efter dagens moderna samhälle.

De nyaste hörapparaterna går att parkoppla med smartphone och TV, och många modeller laddas via en laddningsstation istället för batterier som behövs bytas varje vecka. Med andra ord hjälper dagens hörapparater dig höra bättre under alla stunder i din vardag. Men vilka är egentligen de bästa hörapparaterna 2023?

Läs mer om dessa nedan.

Hörapparater med appar

Många av de nyaste hörapparaterna har tillhörande appar i vilka det finns funktioner för att exempelvis justera volym och växla mellan olika program. Med appens hjälp blir hörapparatens funktioner synliga och det är smidigt att anpassa hörapparaten efter personliga preferenser.

Vissa appar gör det möjligt att välja mellan hörapparatens olika lägen, beroende på vilken miljö du befinner dig i. Är du på bio kan det exempelvis vara möjligt att stänga ute prasslandet från människor i salongen med hjälp av telespoleläge. Många av dagens hörapparater har även specifika inställningar för restauranger eller andra utmanande ljudmiljöer du ofta befinner dig i.

Bluetooth används idag i datorer, TV-apparater, musikanläggningar och smartphones. Har du en hörapparat med Bluetooth kan du strömma ljud från enheter i närheten. Du kan även koppla din hörapparat till din mobil och på så sätt få telefonens olika aviseringar direkt i hörapparaten.

Laddningsbara hörapparater

Vi upplever att fler och fler efterfrågar laddningsbara hörapparater. De är kostnadseffektiva, hållbara, enkla att använda och miljövänliga. De flesta laddningsbara hörapparater använder litiumjonbatterier som kan hålla i flera år innan de behöver bytas ut. De allra flesta laddas också snabbt och räcker en hel dag utan problem. Dessutom har många laddningsbara hörapparater avancerade funktioner som Bluetooth-kompatibilitet, appar för att anpassa hörselinställningarna och mer.

Hörapparater för äldre

Hörapparater är inte bara ett hjälpmedel för äldre, utan också en investering i livskvalitet. Med rätt hörapparat kan du njuta av samtal med familj och vänner, lyssna på musik och TV, delta i sociala aktiviteter och känna dig mer trygg och självständig. Det finns många hörapparater som är särskilt utformade för att passa äldres behov och preferenser. De har funktioner som automatisk volymkontroll, bakgrundsbrusreducering, feedbackhantering och tinnitusmaskering. De är också lätta, bekväma och diskreta att bära. Om du är osäker på vilken hörapparat som passar dig bäst, kan du kontakta en professionell audionom som kan ge dig råd och hjälp.

Snygga hörapparater

Hörapparater är kanske inte något som förknippas med det trendigaste modet. Men många tendererar att underskatta hur diskreta de moderna apparaterna faktiskt är. Det finns många olika modeller och typer av hörapparater att välja mellan, beroende på dina behov, preferenser och budget. Även de mest kraftfulla hörapparaterna är idag så diskreta att de knappt syns utifrån.

Allt-i-örat-apparater

Många som är i behov av hörapparat vill helst att denna ska vara så liten och diskret som möjligt. Idag finns det allt-i-örat-hörapparater som sitter inuti örat och som ger lika bra ljud som ett traditionellt hjälpmedel för hörseln. De flesta hörapparaterna formgjuts för att passa just ditt öra och för att ge bästa möjliga upplevelse. Funderar du på om du är i behov av en hörapparat? Läs mer om vanliga symtom och tecken vid hörselnedsättning.

Marknadens ledande varumärken och de nyaste hörapparaterna

Så vilka är egentligen de bästa hörapparaten 2023? Här nedan listar vi några av marknadens ledande varumärken och deras nyaste hörapparater med all den senaste tekniken.

Signia Augmented Xperience

Signia är ett globalt ledande varumärke för hörselprodukter och hörapparater. De erbjuder några av marknadens främsta hörselhjälpmedel med ledande teknik. Dagens Signia-hörapparater har lösningar som ger dig förstklassig talförståelse samt funktioner som minskar tinnitus och ger en imponerande ljudbild. Dessutom har Signia en app som gör det möjligt för dig att få ut det mesta av ditt hjälpmedel. Signia Augmented Xperience (AX) är en av deras nyaste hörapparater och en ledande modell på marknaden.

Vi är ett av få leverantörsoberoende hörselföretag. Det betyder att vi använder oss av alla fabrikat av hörselprodukter som finns på marknaden. På så sätt kan vi tillsammans med dig alltid ta fram den bästa lösningen för dina unika behov.

Varför Signia AX?

 • Lider du av både hörselnedsättning och tinnitus har Signias hörapparater ett antal bra funktioner som hjälper till med båda delarna. Bland dessa Notch Therapy som stänger av förstärkningen av den frekvens där tinnitusen ligger.
 • För Signia AX har man inkluderat innovativa funktioner som gör det möjligt att smidigt byta mellan olika ljudmiljöer.
 • Det är möjligt att fjärrprogrammera hörapparater i AX serien via Signia App.
 • Signia AX har laddare och batterier med lång drifttid. Jämför man AX med föregångaren Signia Xperience så har AX upp till 22% längre drifttid.
 • AX finns i tre olika tekniknivåer: 3AX, 5AX och 7AX, där 7 AX är den mest avancerade.

Phonak Paradise

Tack vare avancerad teknik kan dagens Phonak-hörapparater göra mycket mer än att enbart förstärka ljud.

Phonak fokuserar på att med hjälp av modern hörapparatteknik återskapa ljud på ett naturligt sätt. Detta innebär att hörapparaterna måste ta hänsyn till ett stort antal typer av ljud men också reducera buller och dämpa frekvenser. Dessutom har Phonaks hörselhjälpmedel bekväma funktioner likt anslutningsmöjligheter till smartphone och TV. Phonak Paradise är idag deras ledande hörapparat på marknaden.

Hörapparaten Phonak Paradise med ledande teknik.

Varför Phonak Paradise?

 • Phonak Paradise fungerar bra ihop med alla iPhone och Android-telefoner.
 • Med ett enkelt tryck är det möjligt att komma åt olika röstassistenter som Siri, Alexa och Google Assistant.
 • Phonak Paradise har inbyggda mikrofoner som fångar upp ditt tal när du pratar i telefon. Detta gör det lättare att prata i telefon vid hörselnedsättning.
 • Med Phonak Paradise är det möjligt att ladda ner mjukvara som kopplar hörapparaterna mot det trådlösa FM-systemet Roger, vilket exempelvis underlättar i arbetet eller om du går i skolan.
 • Hörapparatens laddning håller länge. Det är möjligt att ha på streaming under en hel dag utan att den laddar ur och den kan snabbladdas om så skulle behövas.
 • Via appen myPhonak är det möjligt att styra hörapparaten samt justera funktioner på distans.
 • Finns i tre tekniknivårer: 50, 70, 90 samt Paradise Life. Paradise Life är idag Phonaks mest avancerade hörapparat.

Oticon More

Oticon är ett mycket framstående företag inom branschen. Företaget utvecklar hörselteknik utifrån vad de själva kallar för en BrainHearing-filosofi. Med detta menas att Oticon i sitt arbete betonar vikten av att skapa hörselhjälpmedel som tar hänsyn till hjärnans förmåga att uppfatta ljud, snarare än öronens. Oticon More är Oticons nyaste hörapparat och bygger på företagets BrainHearing-teknologi.

Hörapparaten Oticon More

Varför Oticon More?

 • Oticon More är den första hörapparaten i världen som använder ett Deep Neural Network. Genom Artificiell Intelligens är hörapparaten utvecklad för att känna igen 12 miljoner ljud från verkliga livet. På så sätt kan hörapparaten i stor omfattning anpassa sig efter hur hjärnan fungerar.
 • Hörapparaten har god språkförståelse i jämförelse med sina konkurrenter. Den kan återge balanserade ljudbilder med naturliga nyanser anpassade efter varje enskild miljö.
 • Detta är en allt-i-örat-apparat (Receiver-In-Canal/RIC) och passar vid mild till grav hörselnedsättning (finns både som miniRITE och miniBTE).
 • Är kompatibel för de flesta smartphones och streaming-plattformar (och TV-apparater).
 • Har ett uppladdningsbart litiumjonbatteri.
 • Produceras i flera färger.

GN Resound One

GN Hearing är en av världens största tillverkare av hörapparater. Sedan företaget grundades 1943 har deras hjälpmedel för hörseln varit kända för bra ljudkvalitet, snygg design och lösningar som hjälper hörselskadade att återupptäcka ljud. Deras mål är att fortsätta utveckla allt bättre lösningar som hjälper människor höra mer och uppleva mer. GN:s hörapparater går under namnen ReSound, Beltone och Internon. Deras nyaste hörapparat är idag Resound One.

Varför Resound One?

 • Resound Ones hörtelefon M&RIE använder örats unika form för att fånga upp ljud på ett naturligt sätt.
 • Funktionen All Access Directionality säkerställer bästa möjliga utgångsläge för att höra det som är viktigt, oavsett var du befinner dig.
 • Med funktionen Ultra Focus förbättras hörupplevelsen vid konversationer, även i extremt krävande ljudmiljöer.
 • I ReSound Assist Live är det möjligt att få assistans från din audionom via video i realtid.
 • Mikrofonen och hörtelefonen i örat använder örats unika form för att fånga upp ljud på ett naturligt sätt.
 • Går att ansluta till TV och andra ljudkällor för möjligheten att höra ljudet direkt i hörapparaten.
 • Anslut direkt till din iPhone eller Android- telefon och streama ljud och tal direkt till hörapparaten via Bluetooth.

Prova ut din hörapparat hos Hör Stockholm

Vill du prova ut en hörapparat eller göra en hörselundersökning hos någon av våra duktiga audionomer? Till Hör Stockholm kan du komma med eller utan remiss. Kontakta oss för att boka en tid redan idag.

På uppdrag av Region Stockholm

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.